Bril
Digitale toegankelijkheid

Een inclusieve website is onze norm

Digitale toegankelijkheid is ons uitgangspunt

Elke website zou toegankelijk moeten zijn voor bezoekers met een beperking zoals blindheid, slechtziendheid of kleurenblindheid. Door het verbeteren van de toegankelijkheid van je website maak je je site automatisch inclusiever, behulpzamer en vriendelijker voor meer mensen. 

In de praktijk blijken nog maar weinig websites aan de eisen voor een toegankelijke website te voldoen. Hiermee wordt tot wel 20% van je bezoeken buitengesloten. Als specialist in digitale toegankelijkheid willen we onze klanten dan ook graag bewust maken van de mogelijkheden. Hoe toegankelijk is jouw website?

Quote
Ondanks de complexiteit van de opdracht met diverse stakeholders en belangen weet Basic Orange tot de kern van de opdracht te komen en een prachtig resultaat op te leveren. Erg blij zijn we met onze vernieuwde en digitaal toegankelijke website Geheugenvannederland.nl!
Tal Groenman Campagnemanager Geheugen van Nederland

Je kunt maar liefst 20% van je bezoekers mislopen!

Het digitaal toegankelijk maken wordt mogelijk door in het design en bij de bouw rekening te houden met zaken als kleurcontrast, een logische structuur en alternatieve teksten voor buttons en afbeeldingen. Hierdoor kan een website onder meer bediend worden met een keyboard of voorgelezen worden door een screenreader. hierdoor kunnen tot maar liefst 20% meer bezoekers optimaal van je website gebruik maken.

De eisen voor een toegankelijke website zijn duidelijk. Hiervoor zijn door de W3C, de organisatie die de webstandaarden bepaalt, de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) opgesteld. Wij houden bij elk design optimaal rekening met het toepassen van deze regels, zodat ook jouw website voor iedereen toegankelijk is. 

We toetsen ook je huidige website

Basic Orange maakt volledige scans van bestaande websites op basis van de WCAG richtlijnen. Hierbij gebruiken we de toegankelijkheidstool Axe, waarmee deels automatisch en deels handmatig een site beoordeeld kan worden. Deze tool wordt gezien als autoriteit op gebied van toegankelijkheidsscans. Dit resulteert in een overzichtelijk rapport met daarin de huidige staat van toegankelijkheid en kansen die tot nu toe onbenut zijn op dit gebied. Deze punten lossen we vervolgens op, waardoor ook jouw site zich alvast goed voorbereid op de wetgeving voor toegankelijkheid in 2025.

Lakhsmi

Wil je weten hoe we jouw website toegankelijk kunnen maken?

Ik vertel je er graag meer over.

Lakhsmi Sewnath User Experience designer bij Basic Orange
Klanten;

We werken aan digitale toegankelijkheid voor o.a.