Lamp Aan
Basic Orange kennistip #12

Wijzen naar jezelf levert veel op

Basic Orange kennistip #12

Verbeter je SEO door middel van interne links

SEO van je website verbeteren? Maak gebruik van internal linking: het aanbrengen van interne links! Dit is eenvoudig en snel toe te passen op je website. Een quick win dus. Nieuwsgierig wat het is en hoe je het doet? Lees het in deze kennistip.

widget.Title

Wat zijn interne links?

Interne links zijn links naar andere pagina's binnen je website. Vaak plaatsen we de belangrijkste pagina's in het menu, en adviseren we de overige handige pagina's in de footer als link op te nemen. Maar juist in de tekst kun je ook verwijzingen maken naar andere relevante en gerelateerde pagina's. Deze interne links helpen je site te ontsluiten.

widget.Title

De voordelen van interne links

Interne links helpen je bezoeker de overige interessante informatie op je site te vinden. Hierdoor groeit het verkeer naar je minder bezochte pagina. Daarnaast blijven bezoekers langer op je site en zien zoekmachines dat je website waardevol is voor je publiek. Tot slot helpen interne links zoekmachines relevante verbanden te leggen binnen je website. Let op: het moeten wel relevante links zijn. Ga niet overal willekeurig links aanbrengen naar andere pagina's, of dezelfde pagina's overal linken.

Hoe pas je interne links toe?

Wordt er binnen je tekst een onderwerp aangestipt waar je in andere artikelen meer informatie over geeft? Link het door. Zorg ervoor dat de link ook een omschrijvende term bevat van de pagina waarnaar doorverwezen wordt. Verwijs daarnaast in oudere nieuwsberichten, blog posts en veelgestelde vragen naar nieuwe relevante informatie door een interne link te gebruiken.

Tip: om mee te liften op het succes van goed scorende keywords/pagina’s kan je je rankings tracken. Op welke keywords /pagina's rank je nu goed? Zorg voor interne links vanaf die populaire pagina’s naar gerelateerde minder bekende pagina’s.

Deze tip is een onderdeel van de reeks praktische online kennistips van Basic Orange. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via ons Facebook of LinkedIn kanaal.

Wessel

Wil je weten hoe we SEO voor jouw website kunnen optimaliseren?

Neem gerust contact met me op!

Wessel Haaxman Google expert / optimalisator bij Basic Orange
Klanten

Onze tips worden ook zeer gewaardeerd door: