Lamp Aan
Basic Orange kennistip #14

Sociaal zijn is niet moeilijk

Basic Orange kennistip #14

Vier bruikbare tips voor betere social media content

Op zoek naar de juiste content voor je social media kanalen? Iedereen kan een social media account aanmaken, het succes van het kanaal hangt er echter vanaf hoe je deze gebruikt. Hier zijn 4 bruikbare tips voor je social media content waar je direct mee aan de slag kunt!

widget.Title

Tip 1: Persoonlijke content

Persoonlijke content werkt nog altijd het beste op sociale kanalen. Laat je volgers een kijkje achter de schermen nemen. In het geval van een Schouwburg, kun je bijvoorbeeld samen met collega’s een persoonlijke nabespreking doen van de film of theatervoorstelling. Of deel persoonlijke content door iedere maand een andere medewerker een tip of trick te laten vertellen. Door het delen van expertise pas je tegelijkertijd het beïnvloedingsprincipe ‘Autoriteit’ van Cialdini toe. Twee vliegen in één klap dus.

widget.Title

Tip 2: Geef je klant het woord

Persoonlijke ervaringen van anderen hebben een grote impact op de aankoopbeslissing van je publiek. Het Social Proof principe van Cialdini komt er op neer dat mensen doen wat ze andere mensen zien doen. Ken je klanten die bereid zijn om een kort verhaal over hun ervaring te delen? Hierin kunnen zij vertellen waarom zij voor jouw organisatie kozen, hoe het beviel en wat ze er uit hebben gehaald. Door dit verhaal in de vorm van een korte video te delen, speel je optimaal in op de emotie van je positieve klant. Liever anoniem? Deel dan bijvoorbeeld een positieve review van je website.

Ter ere van ons jubileum vroegen wij (oud)medewerkers en klanten een leuke anekdote uit onze 25 jarige geschiedenis te vertellen.

Tip 3: Maak gebruik van herhaling

Om je boodschap écht goed over te brengen, moet deze meerdere keren bij je ontvanger aankomen. De kracht van herhaling staat hier centraal. Zo kun je meerdere berichten rondom hetzelfde thema plaatsen. Heb je een tijd terug een mooi artikel geschreven? Kijk dan of je deze nog een keer kunt inzetten op een andere manier.
Daarnaast kan je ook terugkijken naar onderwerpen die veel reacties en betrokkenheid kregen op social media. Kun je dit onderwerp nog een keer via een andere invalshoek toelichten? Het herhalen van je boodschap zorgt ervoor dat je publiek het beter onthoudt en eerder overtuigd wordt om voor jouw product of dienst te kiezen.

Tip 4: Gebruik verschillende soorten content

Varieer tussen foto’s, video, links naar artikelen en het delen van bijdragen van anderen. Welk type content brengt je boodschap het beste over? Een theoretische boodschap kan je misschien het beste ondersteunen met een link naar het artikel op je website. Een leuke ervaring met het team is daarentegen veel persoonlijker en kan goed gedeeld worden in de vorm van een video. Vervolgens kun je in de statistieken kijken welk soort content het beste scoort. Deze variatie zorgt er bovendien voor dat je content afwisselend blijft.

De basisregel

Tot slot de basisregel bij het maken van content: zorg dat alle content, naast persoonlijk en authentiek, ook betrouwbaar is. Hierdoor zal je organisatie meer bekendheid genereren en loyaliteit krijgen onder de doelgroep.

Deze tip is een onderdeel van de reeks praktische online kennistips van Basic Orange. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via ons Facebook of LinkedIn kanaal.

Lakhsmi

Wil je weten hoe we deze tip optimaal kunnen toepassen voor jouw website?

Ik vertel je er graag meer over.

Lakhsmi Sewnath User Experience designer bij Basic Orange
Klanten

Onze tips worden ook zeer gewaardeerd door: