Laptop
Klantcase

Drie websites. Eén Umbraco platform.

Cultureel platform Alkmaar

Theater de Vest en Grote Kerk Alkmaar zijn twee begrippen in Alkmaar en omgeving. In deze klantcase over Cultureel platform Alkmaar lees je meer over de totstandkoming van het nieuwe online platform Theater-en-kerk. Hier zijn Theater de Vest, Grote Kerk Alkmaar en festival Zomer op het Plein in een overkoepelende site verenigd.

Quote
Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar vormen sinds 2019 één familie. Wat nog ontbrak, was een webplatform waarop al het aanbod samen kwam. Na een intensief traject heeft Basic Orange een nieuwe, overkoepelende site gebouwd. Met als doel: binnen één Umbraco CMS drie unieke sites onderbrengen met veel flexibiliteit voor branding en ruimte voor sub-sites. Door het aanbod te bundelen en op diverse manieren te presenteren, inspireren we bezoekers en verleiden we ze om ook eens een kijkje te nemen op een andere locatie.
Elianne van Diepen Hoofd marketing Theater de Vest
widget.Title

De uitdaging

Het was een uitdaging om alle losse sites, zonder de Google-ranking kwijt te raken, overzichtelijk op één platform onder te brengen. Daarnaast wilden we een heldere en inspirerende klantreis creëren voor de bezoeker. Een andere grote uitdaging was de implementatie van twee nieuwe systemen: het planningssysteem dat alle events doorstuurt naar de site en het kaartverkoopsysteem TIX. Het was dus samen verkennen, ontdekken en schakelen. Dit alles bij elkaar maakte de klus erg uitdagend en vroeg veel flexibiliteit.

widget.Title

De samenwerking

Theater De Vest is al meer dan 15 jaar klant bij Basic Orange. We hebben ook onderzoek gedaan naar andere partners. Basic Orange past nog steeds het best bij onze doelen. Specialist in Umbraco; een erg fijn open source CMS dat veel flexibiliteit biedt. Aan de start van het traject heeft Basic Orange ux onderzoek voor ons gedaan om de gebruiksvriendelijkheid van je website te testen. De learnings hieruit zijn meegenomen en verwerkt.

Car

stijging in verkeer

Wallet

stijging in conversie

Person

stijging in bezoekduur

Stuiterbal

daling in boucepercentage

Het resultaat

Het eindresultaat is succesvol. Het is een fris, overzichtelijk en vrolijk makend platform geworden. Dat is precies wat wij willen uitstralen. We hebben al een hoop positieve reacties gekregen, maar hier nemen we geen genoegen mee. Als vervolgstap willen we Hotjar installeren om te kijken hoe men door de site heen beweegt. Met deze uitkomsten en de klantonderzoeken plannen we periodiek optimalisatie sprints in. 

Expertises

Door ons toegepaste expertises

Ali

Wil je weten hoe we ook jouw theater online succesvol kunnen maken?

Ik vertel je er graag meer over.

Ali Sarani Accountmanager cultuur bij Basic Orange

Altijd op de hoogte?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Gerelateerde klanten

We maken ook websites voor: